Ekibimiz
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Taşfiliz
APAM Müdürü
Duygu Taşfiliz, 2012 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında 2014 yılında yüksek lisans ve 2019 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında Tilburg Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuş ve çeşitli araştırma projelerinde yer almıştır. 2020 yılından bu yana Altınbaş Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Gelişim psikolojisi, yakın ilişkiler, duygular ve araştırma odaklı dersler vermektedir. Araştırma konularını yakın ilişkiler, duygular, psikolojik esenlik, sosyo-duygusal gelişim, kişilik gelişimi, dezavantajlı gruplar ve kültürler arası farklılıklar oluşturmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Burak Emre Gürsoy
APAM Müdür Yardımcısı
Burak Emre Gürsoy, 2012 yılında İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Aile Psikolojisi yüksek lisans eğitimine başladı. 2014 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak alanda çift/aile terapisti olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Psikoloji alanında doktora eğitimine başladı. 2020 yılında sosyal medyanın romantik ilişkiler üzerine etkilerini incelediği tezini tamamlayarak doktora programından mezun oldu ve Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaya başladı. Çalışmaları ağırlıklı olarak romantik ilişkiler, sosyal medya, algı, tutum ve iletişim alanlarını kapsamaktadır.
Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen
APAM Yönetim Kurulu Üyesi
Dilek Şirvanlı Özen, lisans derecesini ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden; yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Gelişim Psikolojisi alanında almıştır. Yüksek lisans tezinde çocuklarda toplumsal cinsiyetin gelişimi üzerine çalışan Prof. Şirvanlı-Özen; doktora tezinde ise eşler-arası çatışma ve boşanmanın çocuklar üzerindeki etkileri üzerine çalışmıştır. Diğer çalışma alanları, okullarda zorbalık, anne-baba kabul reddi, bağlanma, ebeveynlik, reddedilme duyarlılığı gibi sosyal gelişimsel konulardır. Akademisyen/araştırmacı kimliğinin yanısıra üniversitelerde uzun yıllardır üst yönetimlerde çeşitli görevler de yürüten Prof.Dr.Şirvanlı Özen, an itibariyle Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeliğinin yanı sıra, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Esra Gül Koçyiğit
APAM Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Koçyiğit, psikoloji ve çocuk gelişimi lisans mezunu olup, uygulamalı psikoloji alanında yüksek lisansını ve aynı alanda doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitimi sırasında yetişkin bireylerle klinik alanda görüşmeler gerçekleştirdi. Bununla birlikte uzun yıllar (10 yıl) yetişkinlere çocuk gelişimi ve psikolojisi alanında eğitim ve danışmanlık verdi. Çocuklar ve gençlerle çeşitli düzeylerde eğitim atölyeleri düzenledi. Koçyiğit, 4 tanesi çocuklara yönelik olmakla birlikte 6 tane uluslararası kitap, ulusal ve uluslararası olmak üzere 7 kitap bölümü yazmıştır. İki tanesi tam metin olarak yayınlanmış ulusal ve uluslararası 5 bildirisi bulunmakta olup ulusal hakemli dergide de makalesi yer almaktadır. Koçyiğit, üniversite öğrencilerine yönelik akran danışmanlığı, duygularla porselen kupa boyama atölyesi; özel gereksinimli çocuğu olan kadınları destekleme eğitim programı gibi çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üretmiştir. Şu anda Altınbaş Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevine devam etmekte olup, klinik psikoloji yüksek lisans programında ders vermektedir. Koçyiğit ayrıca, Altınbaş Üniversitesi Psikolojik Araştırmalar Merkezi (APAM) yönetim kurulu üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Kadın Araştırmaları Merkezi (TOKAMER) danışma kurulu üyesidir. İlgi duyduğu araştırma ve uygulama konuları, kaygı bozuklukları, depresyon, merhamet, öznel iyi oluş ve gelişimsel psikopatolojidir.
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Güner Algan
APAM Yönetim Kurulu Üyesi
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema -TV bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisansta ise alan değiştirerek İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümüne kabul edilmiştir. Burada bir buçuk sene Bilimsel Hazırlık okuduktan sonra Gelişim Psikolojisi Anadalında Yüksek Lisans eğitimime devam etmiştir.. Yüksek lisans tezi konusu okul öncesi çocuklarının ve ebeveynlerinin bağlanma güvenlikleri ile çocuk yetiştirme tutumları arasındaki ilişkiler olmuştur. Yüksek Lisans eğitimi sırasında 4 yıl bir anaokulunda çalışarak çocukları ve ebeveynleri yakından inceleme şansına ulaşmıştır. Bununla beraber Prof. Dr. Gül Şendil rehberliğinde ve dönem arkadaşlarım ile hamileler ile çalışarak Annelik Beklentileri Ölçeğinin Türkçe Adaptasyon çalışmasına yardımcı olmuştur. Daha sonrasında eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalı’nda doktora yaparak devam etmiş, doktorada daha önceki araştırmalarıma paralel bir şekilde, çocuklarda bağlanma ve mizaç, anne duyarlılığı ve ebeveynlerin zihin yönelimliliği konularını inceleyerek devam etmiştir. Doktora yaptığı yıllar içerisinde Koç Üniversitesin ’de PERGEL (Pozitif Yönde Ergen Gelişimi) projesinde doktora asistanı olarak Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ile çalışmıştır. Bu proje sayesinde Pozitif Psikoloji ve ergenlerin olumlu sosyal davranışları konusunda bilgi ve tecrübelerini de genişletmiştir.. Gelişim Psikolojisinin her alanını çalışmayı ve okumayı sevmekle beraber özellikle üzerinde yoğunlaştığı konular, erken çocukluk, ergenlik, ebeveyn davranışları, ebeveynlerin çocuklarının zihinsel süreçlerinin farkındalığı, mizaç ve çevresel faktörlerin gelişim üzerindeki etkisi şeklinde özetlenebilir.
Eda Deari-Keleş
İdari Birim Asistanı
Altınbaş Üniversitesi Sosyoloji ve Psikoloji (ÇAP) bölümünden 2021 yılında mezun olmuştur. Sonrasında 2021 Güz dönemi itibari ile yine Altınbaş Üniversitesi Genel Psikoloji Tezsiz yüksek lisans programına başlamış ve Şubat 2023 itibari ile mezun olmuştur. Mezuniyet proje konusu yakın ilişkiler ve bağlanma konuları ile ilgili olup sosyal psikoloji disiplinine ilgili duymakta ve çalışmalarına bu alanda devam etmek istemektedir.
Farah Aleyna Doğan
Öğrenci Asistanı
Farah Aleyna Doğan, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne 2019 yılında başlamış olup örgün eğitimine devam etmektedir. ‘’Taş ve Sopalardan Hashtag ve Postlara: Kolektif Şiddet Örneği Olarak Sosyal Medyada Linç Eyleminin Sosyal Psikolojik Arka Planı’’ başlıklı BAP projesinde yardımcı araştırmacı/lisans bursiyeri olarak görev almaktadır. Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında ''Pandemi Sürecini Evde Geçiren Okul Öncesi Çocukların Aile İlişkileri ve Psikososyal Açıdan İncelenmesi'' adlı projesi için destek almıştır. Bağlanma, duygu düzenleme, psikososyal gelişim, para-sosyal etkileşim, iletişim, hafıza ve algı gibi psikolojinin farklı konuları araştırmak adına ilgi duyduğu alanlardır.
Rojbin Kurt
Öğrenci Asistanı
Rojbin Kurt, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne 2021 yılında başlamış olup örgün eğitimine devam etmektedir. Bap projesinde yardımcı araştırmacı/lisans bursiyeri olarak görev almaktadır. Duygu düzenleme, kişilik, kaygı bozuklukları, Bilişsel Psikoloji gibi konuları araştırmaya ilgi duyar.
Sude Melisa Kalaycı
Öğrenci Asistanı
Sude Melisa Kalaycı, Altınbaş Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne 2021 yılında başlamış olup, 2023 yılında Psikoloji Bölümü çift anadal programına başlamış ve örgün eğitimine devam etmektedir. 2023 yılında başlayan ve devam eden BAP destekli “Kendimizi İyi Hissettiğimizde Ne Olur? Olumlu Duyguların Sonuçlarında Bireysel Farklılıkların İncelenmesi” araştırmasının asistanlarından biridir. Bağlanma, sosyal psikoloji, travma psikolojisi, suç psikolojisi, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları başlıca ilgi duyduğu ve araştırmalar yaptığı alanlardır.
Nisa Özcan
Öğrenci Asistanı
Nisa Özcan
Öğrenci Asistanı
Nisa Özcan,Altınbaş Üniversitesi Psikoloji bölümü’ne 2021 yılında başlamış olup örgün eğitimine devam etmektedir.”Kendimizi iyi hissettiğmizde ne olur?Olumlu duyguların sonuçlarında bireysel farklılıkların incelenmesi “ başlıklı BAP projesinde yardımcı araştırmacı lisans bursiyeri olarak görev almaktadır.
Dilara Zeynep Mil
Öğrenci Asistanı
Dilara Zeynep Mil
Öğrenci Asistanı
Dilara Zeynep MİL, 2021 yılında lisans eğitimine Altınbaş Üniversitesi Psikoloji bölümünde başlamış olup, örgün eğitimine devam etmektedir. BAP çatısı altında "Kendimizi İyi Hissettiğimizde Ne Olur? Olumlu Duyguların Sonuçlarında Bireysel Farklılıkların İncelenmesi" başlıklı araştırmada lisans bursiyeri/yardımcı araştırmacı olarak yer almaktadır. Sinir bilimi, sosyal tutum, davranışların evrimsel kökeni, ahlak, duygular, değerler çatışması, yeterlilik ve kişilik ilgi alanlarını oluşturur.
LAB Mezunumuz
Bediz Sena EKE
Öğrenci Asistanı
Ben Bediz Sena Eke, Altınbaş Üniversitesi, Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Lisansa başladığım ilk aylardan itibaren nörobilime ve bilişsel psikolojiye ilgiliyken son yıllarda bu ilgi alanlarımı sosyal psikolojiyle de harmanladım. Bana bu alandaki bilgi birikimimi kullanmayı sağlayan Teknofest projemde yapay zeka ve derin öğrenme kullanarak insanların duygularını analiz eden yeni bir Örtük Çağrışım Testi tasarladım. İlerleyen yıllarda da sosyal nörobilimi kapsayacak araştırmalara devam etmek ve Türkiye’de çok bilinmeyen bu alanı zenginleştirmek istiyorum.
Alireza Rahmanian
Öğrenci Asistanı
Alireza Rahmanian, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 2023 yılında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi birincisi olarak mezun olmuştur. Altınbaş Üniversitesi'nde bulunduğu süre boyunca TEKNOFEST 2023 birincisi EVAPSY kaptanlığını yapmıştır. Ayrıca Alireza, Altınbaş Üniversitesi öğrencilerine araştırmalarında destekleyici olmayı amaçlayan APAMAid'in kurulmasında görev almıştır.